Lesaanbod


Klassiek ballet
Klassiek ballet is één van de oudste stijlen binnen de dans en vindt de oorsprong in Frankrijk. Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen en heeft een grote bijdrage in de motorische ontwikkeling.
Voor de allerkleinsten biedt Just Dance klassiek ballet aan waarbij op spelender wijs kennis wordt gemaakt met deze dansvorm. Voor de oudere groep wordt er gaandeweg steeds meer aandacht besteed aan de techniek die deze dansstijl met zich meebrengt.

Streetdance
Streetdance is ontstaan in de jaren ’80 in de achterbuurten van New York. Streetdance is één van de populairste dansstijlen. De combinatie van techniek, pasjes en ritme gevoel zijn de kenmerken van streetdance. Dit zijn dan ook de punten waar Just Dance zich op richt binnen de streetdancelessen. Er wordt veel gebruik gemaakt van pop muziek en ingespeeld op de trends van nu.

Hiphop
Hiphop is momenteel één van de populairste dansstijlen. Deze stijl vindt ook zijn oorsprong in New York en is nauw verbonden met de hiphopmuziek. Hiphop kenmerkt zich door te dansen op de beat en tekst van de muziek die gebruikt wordt. Het is een stijl waar bouncen, groot bewegen en laag bij de grond veel van pas komen.

Boysclass
De boysclass is een combinatie tussen streetdance en hiphop en alleen toegankelijk voor jongens. Tijdens deze les wordt er aandacht besteed aan techniek, bouncen en freestylen terwijl er op populaire muziek wordt gedanst.

Peuterdans
Peuterdans, ook wel Algemene Dansvorming genoemd, is een mix van klassiek ballet en streetdance. In deze les wordt vooral gewerkt aan de motorische ontwikkeling van het kind. Er wordt gedanst op verschillende muziekgenres waarbij, spelenderwijs, aandacht wordt gegeven aan coördinatie, lenigheid en het gevoel voor ritme.

Moderne dans
Moderne dans is ontstaan als tegenhanger van klassiek ballet. De passen bij moderne dans liggen niet vast. Bij deze dansstijl wordt het lichaam gebruikt als expressie- en communicatiemiddel.

Dance & Fit
Dance&Fit is een dansstijl voor volwassenen. Tijdens deze les worden verschillende spiergroepen getraind en wordt er gedanst op verschillende top40 nummers. Deze groep is toegankelijk voor elk dansniveau.